Бањалучки састав "Абердар" промовисао албум "Колос": Од хорора до свјетских чуда

Миланка Митрић
Бањалучки састав "Абердар" промовисао албум "Колос": Од хорора до свјетских чуда

БАЊАЛУКА - У години када су концерти и музика уживо заустављени, када музичари раде у смањеном или никаквом обиму, смањена је и продукција и промоција албума, поготово што се регионалне сцене тиче.

Један од састава који је ове године објавио албум, и у суботу га представио у Бањалуци, јесте бањалучки бенд "Абердар". Албум "Колос", који су промовисали, састоји се из осам доста разноликих пјесама, тако да сам албум није цјелина обухваћена једним усмјерењем, већ је више спој различитих жанрова, и свега онога што је бенд понукало на стварање.

Промоцију албума водио је Давид Јојић, који је представио бенд и у разговору с фронтменом, пјевачем и гитаристом Бојаном Бујићем, направио осврт на поједине нумере на албуму, као и на инспирацију за његово стварање.

Трочлани стонер бенд, 2017. године почео је да ради, средином 2019. дошло је до промјена у бенду, те су у садашњем саставу, осим Бујића, Никола Паспаљ (басиста) и Никола Пекез (бубњар).

- Хвала свима који су учествовали у прављењу албума и свима који су дошли на промоцију. Нажалост, због пандемије, нисмо могли да свирамо уживо, али надамо да ће то бити могуће у наредном периоду - рекао је гитариста и пјевач Бојан Бујић, те додао да су свије године радили на албуму, на којем се налазе пјесме за свакога.

"Абердар" ствара инспирисан бендовима као што су "Tool", "Nine Inch Nails", "Black Sabbath", а ауторским радом иду ка неком жешћем звуку, прожетом интересантним мелодијама, те је тако, у ствари, све оно што раде, испуњено великом љубављу и посвећеношћу музици, и свијету који их окружује.

Инспирисани хорор филмовима, ликовима из анимираних остварења и свјетским чудима, овај бенд на албуму "Колос" доноси све то, спојено у нумере као што су "Алатка", "Слешер", "Боје" и "Земљотрес".

- Ко воли стонер, слушаће пјесме као што су "Земљотрес" и "Колос". Неко ко воли нешто блаже слушаће "Игле" или "Боје", а ко воли оно што свира "Tool" слушаће "Алатку". За мене су хитови "Колос" и "Земљотрес", а за неког другог то ће бити нека друга пјесма - казао је Бујић и навео да су планирали да направе спот за сваку пјесму, но, због тренутних околности, то није остварено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана