Бањалучки писац Ратко Ђогатовић објавио четири нове књиге: Поезија уз афоризме и хаику

М. М.
Бањалучки писац Ратко Ђогатовић објавио четири нове књиге: Поезија уз афоризме и хаику

БАЊАЛУКА - “Мали приручник афоризама о човјеку”, “Пркосна делта”, “Вихорни пут” и “Храбро срце” четири су нове књиге бањалучког писца Ратка Ђогатовића, које је објавио ове године.

“Вихорни пут” јесте збирка поезије која је подијељена на три цјелине - Вихорни пут, Поезија и Мој хаику, а “Пркосна делта” на двије цјелине - Црно на бијело и Кроз ехо и вријеме.

У збирци “Храбро срце” објављено је више од педесет пјесама, док “Мали приручник афоризама о човјеку” обједињује ауторове нове афоризме о животу и човјеку, времену и пролазности. “Мали приручник афоризама о човјеку” његова је пета књига афоризама.

Рецензент дјела је Миљко Шиндић, а све четири књиге штампао је “Арт принт” из Бањалуке.

Ђогатовић је рођен у Шњеготини Средњој 1956. године. Одрастао је у Бањалуци, школовао се у Бањалуци, гдје и данас ствара и ради.

До данас је објавио скоро седамдесет књига, међу којима је највише књига поезије, те прозних записа и неколико књига афоризама.

Међу књигама које је до сада објавио су и “Поезија и судбина”, “Ин минимис”, Вртови према истоку”, “Љубав и корота”, “Свијет и крик” и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана