Бањалучки глумци у Сребреници извели представу Пут у лилипут

Срна
Бањалучки глумци у Сребреници извели представу Пут у лилипут

Сребреница - У оквиру манифестације "Дани позоришта" у Сребреници наступили су глумци бањалучког Позоришта младих "ДИС" са представом "Пут у Лилипут".

Представа је урађена по књизи "Гуливерова путовања" Џонатана Свифта и изводи се од 2014. године.


Редитељ Огњен Богдановић осавременио је и прилагодио радњу данашњем времену и менталитету грађана који живе на простору бивше Југославије.

Млади глумци скренули су пажњу на проблеме који се дешавају као посљедица мржње, а то су ратови, затим на друштвене митове и болести модерног доба који су такође посљедица одређених пропуста и друштвених поремећаја.

Представа је изведена синоћ у сали Културног центра пред малим бројем гледалаца, чије је понашање било непристојно и недопустиво за овакав догађај.

Манифестација "Дани позоришта" у овом мјесту почела је 28. марта, а у плану је да се изводи по једна представа мјесечно до октобра ове године.

Наредна представа "Маша и медо" биће на програму 30. маја, док ће комад "Државни лопов", бити изведен 12. јуна.

Представа "Ожалошћена породица" на програму је 20. септембра, а посљедње позоришно представљање у оквиру ове манифестације "Ђавоља посла" планирано је за 1. октобар.

Организатори манифестације су Културни центар и Омладински савјет Сребреница уз подршку општине и приватних фирми.

"Дани позоришта" се организују ради обогаћивања културне понуде и садржаја у овом мјесту, а улаз за све представе је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана