Бањалучка музичарка Андра Кидо представила пјесму „Ахилина Мета“

B.P.
Бањалучка музичарка Андра Кидо представила пјесму „Ахилина Мета“

БАЊАЛУКА - Талентованa бањалучкa музичарка Андрa Кидо представила је свој други ауторски сингл "Ахилина Мета“ праћен видео-спотом.

У питању је ритмична електро поп нумера која кроз меланхоличан и мрачан призвук говори о токсичним односима из којих, свјесно или несвјесно, не желимо да изађемо. Пјесма је испраћена и видео-спотом који атмосфером употпуњује идеју рањивости која се јави након што, ко зна који пут, кажемо „никада више“. Андра Кидо истиче како је нумера, у основи, приказ односа између двоје људи који, иако знају да су лоши једно по друго, настављају да се врте у зачараном кругу, док је у ширем смислу универзална тема о токсичним односима са којима се сусрећемо кроз живот на свим нивоима.

- Другим синглом смо жељели да донесемо наше виђење компликованих људских односа, гдје су све особе које су радиле на пројекту дале своју перспективу кроз текст, музику, аранжман, али и визуелни идентитет. У коначници смо све то ускладили у једну цјелину, тако да је ’Ахилина Мета’, на неки начин, доживљај већег броја људи на једну, универзалну тему - рекла је Андра.

Текст поново потписује Ненад Боснић, аутор романа „Тросвијет“, а иза музике и анражмана стоји Немања Ристић Икс, док је за микс и мастер заслужан "Digital Boyler" студио. За спот је била задужена Соња Савић као режисерка, Зоран Пилиповић директор фотографије, Андреј Буцало потписује монтажу, а Давид Гатарић колор корекцију. За покрет је била задужена Теодора Радивојевић, млада и талентована кореографкиња са већ дугогодишњим искуством на сцени.

Подршку за снимање спота пружила је компанија "Mozzart", у чијој пословници је снимљен један дио сцена, док је друга локација била Градско позориште Градишка.

Бањалучка музичарка Андра Кидо ушла је у ауторске воде прије пола године, објавивши први сингл „Soundtrack ноћи“ који је привукао пажњу како домаћих тако и регоналних медија и публике. Нумера броји више од 80.000 прегледа на Јутјуб каналу, а подршку је добила и од етаблираних имена савремене сцене као што су Мирела Приселац Реми и Ида Престер. „Soundtrack ноћи“ је пропраћен присуством на регионалним топ-листама, од којих је на некима била број један више седмица узастопно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана