Бањалучанки Кристини Млинар специјална награда на "Славјанском базару"

Aгенције
Foto: Агенције

ВИТЕБСК - Кристина Млинар из Бањалуке освојила је синоћ специјалну награду за висок умјетнички домет у интерпретацији пјесме на славенском језику на фестивалу забавне музике у оквиру 31. Фестивала умјетности "Славјански базар" у Витебску, у Бјелорусији.

- Вриједно сам се припремала за овај фестивал и мислим да су моји наступи могли бити боље вредновани. Драго ми је да сам оставила висок интерпретаторски утисак и због тога ову награду доживљавам као посебно признање - изјавила је Кристина Млинар.

Гран-при фестивала освојила је бјелорускиња Ана Трубецкаја са максималним бројем бодова.

У двије фестивалске вечери наступили су млади пјевачки таленти из 14 земаља, који су прве вечери изводили су пјесме на једном од славенских језика, а друге свјетске хитове.

Након збрајања освојених бодова на прво мјесто пласирала се Марта из Италије. Рускиња Нанси и Бугаркиња Димитрина Германова подијелиле су друго, а Бек Исаилов из Киргистана и Марија Хандањан из Јерменије треће мјесто.

Представница Србије Марија Тасић није освојила ниједну од награда.

Кристина Млинар је своје музичке кораке започела са непуних пет година у Дјечјем хору "Распевано пролеће" у Пожеги, а званично музичко образовање почела је да стиче у музичкој школи бирајући инструмент виолину. 

Тренутно завршава мастер студије на Музичком конзерваторијуму "Ђузепе Тартини" у Трсту.

Фестивал умјетности "Славјански базар" је у петак отворио Александар Лукашенко, предсједник Бјелорусије. Свечана церемонија отварања приређена је у комплексу отвореног амфитеатра града Витебска у присуству шест хиљада гледалаца, преносе Независне.

Отварајући овај фестивал, Лукашенко је нагласио колико је он битан у сфери културне сарадње и хомогенизације словенских народа, али и других народа са свих континената. Његово трајање, дуже од три деценије, учинило га је свјетским културним брендом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана