Бањалучани нестрпљиви да сазнају нову тајну мурала

Цвија Мркоњић
Бањалучани нестрпљиви да сазнају нову тајну мурала

Бањалука - Тмурно вријеме, киша и мокре чарапе ни најмање не сметају умјетнику Бозку, који у бањалучком насељу Борик вриједно ради на осликавању новог мурала.

Након што је ово насеље добило два мурала, која су изазвала дивљење грађана и љубитеља уличне умјетности, те су били у центру пажње док је трајало осликавање, у Бањалуку је 27. септембра стигао Бозко, да би почео да ради на новој слици. Све се то одвија под будним оком и организацијом Удружења "Фластер" из Бањалуке, које је одлучило да наш град почасти дашком свјетски познате уличне умјетности.

Екипа која ради са њим, упркос неповољним временским условима, само је у уторак направила паузу, јер су очекивали јачу кишу. Истакли су да се надају топлијем времену у наредних неколико дана, да би радови текли по плану.

- Атмосфера је добра, свако јутро око десет дођемо код зида и Бозко ради све док не падне мрак. Ради у кабаници, а осим што је један дан морао ићи да пресвуче мокре чарапе, киша која је помало падала протеклих дана није му задавала веће проблеме - каже Иван Кустурић из Удружења "Фластер".

Организатори планирају да мурал буде завршен до 6. октобра, ако ништа не поремети планове.

Грађани, као и у вријеме радова на прва два мурала, заинтересовано проучавају слику у настајању, те нагађају шта би могло да буде на њој.

Неки од њих се задржавају дуже проучавајући зид, некима она краће држи пажњу, док има и оних који само прођу.

- Скица је већ урађена, ради се на попуњавању. Ја већ назирем шта је у питању, али поучени претходним искуством сачекаћемо док не буде завршена, па тек онда објавити име и причу, јер је тако занимљивије - објашњава Кустурић.

Према његовим ријечима, дипломирани сликар, специјализован за осликавање мурала, који је диплому стекао на Академији умјетности Универзитета у Софији, је пријатна особа и немају проблема када је у питању сарадња са њим.

Што се времена за дружење тиче, оно им је ограничено и за то углавном користе кратке паузе.

Икар

Претходни мурал, други по реду, на једној од зграда у Борику, који се зове Икар, осликали су свјетски познати улични умјетници из Пољске, Безт и Саинер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана