Авантуре са диносаурусима привукле пажњу

Александра Маџар
Авантуре са диносаурусима привукле пажњу

Бањалука - Дугоочекивани филмски спектакл славног Стивена Спилберга, овај пут у улози продуцента, "Свијет из доба Јуре" домаћој публици премијерно ће бити приказан данас, а прва пројекција најављена је за 16 часова у бањалучком мултиплексу "Палас".

Заљубљеници у седму умјетност са нестрпљењем очекују да уплове у овај чудесни свијет у којем главне улоге тумаче шармантни Крис Прат и атрактивна Брајс Далас Хауард.

Заинтересованост Бањалучана за наставак остварења "Парк из доба Јуре" је велика, а епску акциону авантуру засновану на ликовима које је створио Мајкл Кричтон режирао је Колин Треворов.

- Филм је намијењен цијелој породици и наравно, сниман је у 3D технологији, а на редовном репертоару биће приказиван у терминима 16, 17.30, 18.30, 21 и 22 часа. Суботом и недјељом пројекције су предвиђене у 12.30 часова - казали су из "Паласа".

Радња се дешава 22 године послије догађаја из првог дијела филма "Парка из доба Јуре". Исла Нублар креира тематски парк са диносаурусима у пуном обиму, онако како је то оригинално замислио Џон Хамонд, али послије десет година успјешног рада посјета почиње да опада.

Да би били испуњени захтјеви корпорације - власника парка, креира се нова атракција за привлачење публике.

Смјештен на острву у близини Костарике, "Свијет из доба Јуре" је право чудо препуно задивљујућих атракција. Дјеца јашу питоме мини-трицератопе у малом зоо-врту, гомила одушевљено узвикује, док водени мосасаурус искаче из базена како би грицнуо бијелу ајкулу, а породице фасциниране гледају диносаурусе свих могућих облика и величина који поново шетају парком у безбједним ограђеним просторима на опште задовољство.

Сваки угао парка надгледа каријериста Клер (Брајс Далас Хауард), којој су неочекивано у руке допала два нећака, Зак (16) (Ник Робинсон) и Греј (11) (Тај Симпкинс).

Иако их је мама послала на неколико дана да проведу вријеме у "Свијету из доба Јуре", Клер нема времена да се бави клинцима, па даје им пропуснице и шаље их да истражују парк. И ту почиње њихова авантура у којој ће сигурно уживати малишани, али и цијела породица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана