Аутор дјела “Кад јагањци утихну” Томас Харис послије 30 година враћа се на сцену са трилером

Agencije
Аутор дјела “Кад јагањци утихну” Томас Харис послије 30 година враћа се на сцену са трилером

Послије паузе дуге тринаест година, чувени аутор Томас Харис написао је нови роман под називом Кари Мора, причу о злу, похлепи и посљедицама мрачне опсесије. Након тридесет милиона продатих примјерака књиге “Кад јагањци утихну”, легендарни писац који је створио Ханибала Лектера враћа се са новим напетим трилером.

Иако нова књига нема везе са досадашњим серијалом о озлоглашеном Ханибалу Лектеру, аутор је задржао препознатљив стил писања. Елементи зависти, мрачних опсесија и борбе за опстанак преплићу се са злом, које је уткано у сваку страницу.

Главна јунакиња романа Кари Мора побјегла је од револуције у потрази за новим почетком. У Мајамију, наизглед заштићена, ради разне послове да би преживјела.

Са друге стране, лијеп, али обиљежен ратом, немилосрдни убица Ханс-Петер Шнајдер зарађује за живот тако што остварује најсуровије и најморбидније фантазије богатих и моћних.

Предводник је групе бескрупулозних људи који трагају за благом - двадесет пет милиона долара у златним полугама лежи скривено испод виле која је некада припадала Паблу Ескобару, колумбијском краљу дроге.

Својом необичном и застрашујућом појавом Ханс-Петер у људима изазива гађење и страх, али он не мари за то. Јер кад препознају чудовиште у њему, обично је већ касно. Све док не изабере Кари Мору, жену која се не плаши да погледа демона право у очи.

Амерички писац Томас Харис најпознатији је по романима о Ханибалу Лектеру. Рођен је 1941. године у Џексону, у Тенесију. Дипломирао је енглески језик, а кад се преселио у Њујорк, постао је дописник агенције Асошијетед прес. Добитник је многих престижних награда и признања, а куриозитет је да од 1976. године није дао ниједан интервју.

Харисов колега, књижевник Стивен Кинг, изјавио је да ако је за друге књижевнике писање понекад досадан посао, за Хариса је то као “писање на поду у агонији фрустрација”.

Харис је изјавио да је за њега “чин писања мучно искуство”. Живи у јужној Флориди са својом дугогодишњом пратиљом Пејс Барнс, која ради у издавачкој дјелатности и која је по темпераменту сасвим супротна њему.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана