Аудио-визуелни центар Републике Српске најавио премијере

Срна
Аудио-визуелни центар Републике Српске најавио премијере

БАЊАЛУКА - Премијера четири дипломска филма студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци биће одржана 29. јуна у "Синестару Делта", у организацији Аудио-визуелног центра Републике Српске, најављено је на прес-конференцији центра.

Филмови који ће премијерно бити приказани пред бањалучком публиком представљају резултат првог конкурса Аудио-визуелног центра за суфинансирање пројеката из области филмске и телевизијске умјетности.

- Два филма су подржана претпрошле године наградом Аудио-визуелног центра за развој сценарија, а два су подржана прошле године на конкурсу за завршне студентске филмове. Ја сам погледала све филмове и сигурна сам да ће публика уживати и видјети шта то наши млади редитељи и млади аутори раде, како размишљају, а уједно да видимо и како је центар одговорио на задатак - рекла је в.д. директорице центра Ања Илић.

Филмови које ће публика имати прилику да погледа су "Кад заборавиш јули", редитељке Саре Радусиновић и продуценткиње Маријане Гудељ, "Дом културе", редитеља Вука Пијетловића и продуценткиње Ивоне Бијелић, затим "Гугуто Мемето", редитеља Бранислава Стошића и продуцента Ђорђа Ћирића, и "Очевина", редитеља Стефана Томића и продуценткиње Монике Милановић.

- Овакви конкурси су јако битни за кинематографију у Републици Српској, јер без њих мислим да није могуће направити филм - навео је Ђорђе Ћирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана