Аудиција на сцени

Цвија Мркоњић
Аудиција на сцени

Бањалука - Нова представа Бањалучког студентског позоришта под називом "Аудиција" коју режира Владимир Ђорђевић требало би 23. маја оживјети на сцени бањалучког Дома омладине.

Комад је рађен по тексту "Љубичица" Ференца Молнара, а редитељ каже да су на представи радили мјесец дана, као и да су све припреме протекле добро.

- Дјевојке из Бањалучког студентског позоришта направиле су веома добре улоге и вјерујем да ће се допасти и публици  - казао је Ђорђевић.

Открио је да је у представи, као што назив и говори, ријеч о аудицији на којој бирају хористкиње.

- Хористкиње прима управник позоришта који је нервозан, нестрпљив и на крају крајева очајан човјек који тражи нове умјетнице за своју нову оперету  - рекао је редитељ.

Наводи да се у овом комаду појављују различити типови жена, а свака се на свој начин бори да дође до посла и улоге.

- То је комедија карактера и комедија забуне, јер ће глумци замијенити улоге и настаће прави хаос - најавио је Ђорђевић.

Каже да ће публика имати прилику да види много занимљивих ликова.

- У представи нема ништа вулгарно и банално до те мјере да буде примитивно -  сматра редитељ.

Александра Шево, Бранко Лошић, Миљана Орашанин, Кристина Матошевић и Николина Просан само су неки од младих и талентованих глумаца овог театра који ће забављати публику у "Аудицији".

Помоћ за бебе 

Бањалучко студентско позориште организоваће у четвртак акцију "Подржите бебе" када ће у хуманитарне сврхе бити изведена представа "Дванаест звјездица" редитеља Александра Пејаковића. Сви који дођу у четвртак у 22 часа у бањалучки Дом омладине умјесто улазница треба да донесу храну или опрему за бебе погођене поплавама. Такође, они који желе могу да донесу помоћ за бебе у четвртак у Народно позориште РС и Дјечије позориште РС, Подрум сцену у Господској улици и у Дом омладине, од 10 до 23 часа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана