Ардалион за најбољу сценографију

А. М.
Ардалион за најбољу сценографију

УЖИЦЕ - Сценограф Народног позоришта Републике Српске Драгана Пурковић-Мацан добила је награду "Ардалион" за најбољу сценографију за свој креативни израз у представи "Четрнаеста", која је изведена на 19. југословенском позоришном фестивалу у Ужицу.

Одлуку да се награди сценографија у комаду који је режирала Ана Ђорђевић донио је жири у саставу Небојша Ромчевић, Мирољуб Расински, Хазим Бегагић, Миа Давид и Ана Вукотић.

И глумачки ансамбл националног театра добио је позитивне критике, а посебно је истакнута способност да девет глумаца изнесе 67 ликова. У прикупљању историјске грађе редитељка се ослањала на књигу "Сарајево 1914" Владимира Дедијера. У представи играју Бранко Јанковић, Горан Јокић, Жељко Еркић, Златан Видовић, Сандра Љубојевић, Миљка Брђанин, Драгана Марић, Данило Керкез и Иван Перковић.

Награда "Ардалион" за најбољу представу 19. југословенског позоришног фестивала додијељена је представи "Трпеле" Београдског драмског позоришта, аутора и редитеља Бобана Скерлића. Стручни жири фестивала награду "Ардалион" за најбољу режију додијелио је Егону Савину за режију представе "Уносно место" Југословенског драмског позоришта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана