Андрија Милошевић гостовао у Бањалуци: Смијех до суза за причу о спонзоруши

Мирна Пијетловић
Андрија Милошевић гостовао у Бањалуци: Смијех до суза за причу о спонзоруши

Бањалука - Бескрајно шармантан глумац, који већ самом својом појавом осваја публику широм региона, Андрија Милошевић, на радост великог броја љубитеља комедије, гостовао је и у Бањалуци, на затварању фестивала “Дани српске комедије”, с монодрамом “Златни ланчић од бижутерије”.

Публика је до посљедњег мјеста испунила дворану “Обилићево”, гдје је у уторак увече играна представа која прича о догодовштинама мушке спонзоруше. Велики број гледалаца на ногама је уживао у једноипочасовној дози смијеха, који могу изазвати само искрени и истински комичари какав је Милошевић.

Да је одушевљење било обострано, потврдио је и Андрија, којег је након представе “спуцала” велика доза позитивне енергије, коју је подијелио и са новинарима.

- Заиста нисам очекивао да ћу напунити дворану и да ће људи стајати како би уживали у представи. Када сам радио на овом тексту, који је написао Миодраг Мима Караџић, радио сам да буде најбољи и да заједно са публиком, уживам у хумору који и ја приватно волим - рекао је Милошевић.

Открио нам је да је представа коју је одиграо у Бањалуци потпуно другачија од свих до сада изведених, јер се труди да у сваком граду изведе нешто ново, непоновљиво, што ће остати за памћење.

- Дуго сам размишљао да ли и како да се ухватим у коштац са монодрамом, јер је то само по себи нешто специфично и другачије. Мени се то јако све допало, а када сам видио да и публика, гдје год да дођем, феноменално реагује, задовољство је још веће - истакао је Милошевић и најавио да ће у скоријој будућности направити још неколико сличних представа.

Признаје, данас није лако засмијати публику, јер сви мисле да је довољно изаћи на сцену и публика ће се смијати.

- То није баш тако. Ја јако много радим, вјежбам прије него што изађем на сцену. Публика мисли да ја то олако радим, али ја то у ствари и хоћу. Да би дошао до једноставности и лакоће извођења, мораш много да вјежбаш и радиш на себи, јер је најтежи посао управо тај креативни - открива Милошевић.

Филм

- Много ме занима режија и имам у плану да правим свој први филм. Тренутно разрађујем идеју и могу да вам откријем да је ријеч о политички некоректној причи, комедији, у којој свашта можете очекивати. Радни наслов је “Говедо”, а надам се да ћемо на прољеће сљедеће године да снимамо - рекао је Андрија Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана