Андрија Милошевић, глумац, за “Глас Српске”: Мргођење умишљених је рудник доброг зезања

Илијана Божић
Андрија Милошевић, глумац, за “Глас Српске”: Мргођење умишљених је рудник доброг зезања

Не знам шта ће бити и нисам видовит, али сам оптимиста. Док буде било људи који се боре за бољу будућност, који имају амбицију да оставе нешто што ће некоме можда користити у будућности, биће и наде.

Рекао је то у разговору за “Глас Српске” глумац Андрија Милошевић који ће сутра (недјеља), с почетком у 20 часова, на магичној позорници бањалучке тврђаве Кастел извести представу “Идем путем па загрлим дрво”. Ријеч је о комаду који је режирао Миодраг Караџић, а који на комичан начин говори о мајци која сину тражи праву жену.

ГЛАС: С обзиром на то да ћете наступити у Бањалуци, кажите нам шта публика може да очекује?

МИЛОШЕВИЋ: Много смијеха и невјероватних обрта. Ријеч је о изузетно занимљивој причи коју ће свако препознати, јер је животна. Људи воле ову комедију и код нас у “Театру на Брду” је једна од најгледанијих.

ГЛАС: Глумите човјека којем мајка тражи жену. Хоћемо ли као друштво икад превазићи наметања норми понашања у том смислу женидбе и удадбе?

МИЛОШЕВИЋ: Нећемо ништа превазићи. Појединци хоће, али генерално се ништа неће десити у том смислу. Закржљали начин размишљања, који нове технологије још више мумификују умјесто да га еманципују, може да вас нервира, али опет то је и неисцрпни извор доброг смијеха. Тако да можемо рећи никада два добра заједно.

ГЛАС: Пишете књиге за дјецу. У чему се огледа чар стварања за најмлађе и шта је оно главно што желите да спознају из Ваших књига?

МИЛОШЕВИЋ: Да развијају свој ум и таленте кроз поштовање и љубав, јер су то одлике јунака и храбрих људи. Желим да им нешто остане лијепо у сјећању на дјетињство.

ГЛАС: Свакодневно објављујете видео-снимке на друштвеним мрежама којим измамљујете осмијехе на лица многима. У чему проналазите инспирацију и вољу?

МИЛОШЕВИЋ: Воље има док има живота и здравља, а ту је и инспирација у самом погледу на стварност. Када сагледате све аспекте по којима функционише свијет, а посебно наш свијет, почнете да урлате од смијеха. То инфантилно, тобоже озбиљно, мргођење људи који себи дају на значају јесте изванредан и богат рудник доброга зезања.

ГЛАС: Како у данашњем времену сталне журбе да сачувамо здрав дух и разум?

МИЛОШЕВИЋ: Не жури.

Планови

ГЛАС: Какви су Ваши планови за наредни период? Можемо ли очекивати нешто ново?

МИЛОШЕВИЋ: Биће. Мора. Нема се куд назад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана