Андрићград: Сутра Дан отворених врата

Срна
Андрићград: Сутра Дан отворених врата

Андрићград - Висока школа драмских умјетности у Андрићграду организоваће сутра Дан отворених врата.

Будући студенти и сви заинтересовани, током разговора са оснивачем школе Емиром Кустурицом, директором школе Зораном Цвијановићем и осталим предавачима, моћи ће да се упознају са радом школе, наставним плановима и програмима, као и да се информишу о условима школовања и консултују у вези са припремом за пријемне испите на овој високошколској установи.


Програм Дана отворених врата, који почиње у 14.00 часова, предвиђа обилазак Андрићграда, школе и њених катедри, као и библиотеке Андрићевог института.

Висока школа драмских умјетности у Андрићграду, чији је оснивач редитељ Емир Кустурица, у октобру ће уписати прву генерацију студената.

Школа ће имати шест катедри и то за филмску и телевизијску режију, за глуму, за драматургију, за монтажу, за камеру и Катедру за снимање и дизајн звука.

Пријемни испити за упис Високе школе драмских умјетности биће одржани у Андрићграду од 26. до 30. септембра, а пријаве се могу слати на адресу Трг Николе Тесле бб, Андрићград, 73240 Вишеград или електронским путем на имејл адресу всдуандрицградЖгмаил.цо.

Оснивач Високе школе драмских умјетности Емир Кустурица изјавио је раније да Андрићград пружа практично све оно што је студентима у најзначајнијим кампусима омогућено.

"Тако да ко год буде студирао глуму он ће имати комуникацију са много значајних глумаца. Ко буде радио на тону имаће људе који имају огромно искуство, за камеру биће човјек који је снимио много филмова и који веома вјешто реагује на оно што редитељ од њега тражи. Што је најважније, студент ће понијети нашу жељу да се то огромно искуство пренесе и да некоме буде од користи", истакао је Кустурица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана