Андрићград: Промовисани романи Вање Булића

Aгенције
Андрићград: Промовисани романи Вање Булића

Вишеград - У сали биоскопа "Доли Бел" у Андрићграду вечерас су промовисани романи београдског новинара и писца Вање Булића "Јованово завештање" и "Сименонов печат".

Говорећи о свом посљедњем роману који је за пет мјесеци доживио 11 издања, Булић је навео да је то савремени трилер у коме се разоткрива тајна стара седам вијекова.

"Где је тајна ту је и завера, па авантура, неочекивани догађаји, јер ће у "Јовановом завештању" читаоци наићи на прегршт историјских и религијских чињеница, легенди и њихових маштовитих спајања", рекао је Булић.

Он је навео да је "Мирослављево јеванђеље", о коме је у књизи ријеч, ушло у 120 највриједнијих културних добара свијета.

Булић каже да би био пресрећан када би његова књига покренула акцију повратка "Мирослављевог јеванђеља" на Хиландар одакле је изнесено 1896. године.

Он је објаснио да је све оне који су крили или присвајали ово јеванђеље писано крајем 12. вијека стигло проклество хиландарских монаха о чему је и у роману посвећено доста простора.

За роман "Симеонов печат" Булић каже да описује стварање свјетске цркве и борбу за превласт постојећих религија у њој, стварне владаре свијета који кују планове који ће изненадити човјечанство.

Булић је рекао да је овај роман настао након његове вишедневне посјете манастиру Хиландар и да би био срећан да неко, након читања књиге, посјетио ову српску православну светињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана