Андрићград: Представљен роман Пливач Андрије Терзића

Срна
Андрићград: Представљен роман Пливач Андрије Терзића

Андрићград - У биоскопу "Доли Бел" у Андрићграду вечерас је представљен роман "Пливач" аутора Андрије Терзића из Ужица.

Терзић каже да се главни јунак не мири са злосрећном судбином којој је и сам кумовао, жели да побјегне из њеног заточеништва и свјестан је да је живот само један и да не жели да га потроши "у оковима".

"Јунак је уверен да га тамо негде чека срећа. Зато плива кроз немирне воде живота, бори се, истрајан је да се докопа обале спаса јер зна да она постоји", рекао је Терзић.

Он је додао да роман говори о борби за слободу, везивању слободе и љубави, са освртима на породицу, на вјеру и родитеље.

"Овим романом сам покушао да вратим истинско веровање у породицу, у домовину и слободу", рекао је Терзић и додао да су критике читалаца позитивне јер је роман искрен и отворен, а у исто вријеме емотиван.

Андрија Терзић рођен је 1980. године у Ужицу. Књижевни првенац, роман "Преко пута - истина", који је објавио 2014. године, представљен је у више од 40 градова Србије и региона, те у Њемачкој, Норвешкој, Шведској и Кини.

Терзићев дебитантски роман изазвао је велико интересовање књижевне јавности, а на скупу малих издавача у Србији роман је проглашен за најтиражнију књигу у 2014. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана