Andra Kiddo представила пјесму, Ненад Боснић роман: Двострука промоција на Кастелу

Б.П.
Foto: Aquarius

БАЊАЛУКА - У простору Камене куће на тврђави Кастел синоћ је одржана двострука, музичко-књижевна промоција на којој је талентована бањалучка музичарка Александра Шкрбић (Andra Kiddo) представила је свој дебитантски сингл и видео-спот, док је аутор Ненад Боснић промовисао свој дебитантски роман "Тросвијет".

Andra Kiddo је алијас Александре Шкрбић, музичарке која је након дугогодишње каријере у клупским бендовима објавила свој први ауторски сингл назива "Саундтрек ноћи".

Пјесма електропоп жанра представљена је,  по ријечима Шкрбижеве, као "гетавеј ствар", односно саундтрек за бијег из колотечине свакодневице у непознато, другачије, потенцијално боље, али и реално неизвјесно сутра.

- За музику и аранжман заслужни су Немања Ристић X и МаркоСтц, док је за спот најзаслужнија режисерка Соња Савић, која је од почетка била активно укључена у креативни процес и проналазила врхунска рјешења за све изазове на које смо наилазили у процесу реализације - истакла је она током свог обраћања присутнима који су потпуно испунили простор камене куће.

Текст пјесме је дјело Ненада Боснића, који је током овог догађаја промовисао и свој дебитанстки роман назван "Тросвијет"

- У питању је својеврсни инверзни "роуд трип", у чијем фокусу су три главна лика, од којих двоје пише нешто – једно сценарио за филм, а друго графичку новелу. Ови "њихови радови" су штампани као додатак основном роману, бонус штиво за оне којима централни роман буде довољно интересантан да читају даље, јер тај сегмент заједно са поменутим додацима суштински чини једну тематску цјелину -рекао је Боснић појаснивши занимљиви концепт свог првенца.

Специфичан амбијент камене куће обогатила је изложба фотографија Стефана Томића и кадрова забиљежених камером директора фотографије Саше Савичића, насталих током снимања спота али и илустрација за роман "Тросвијет" чији су аутори Дејан Шијук, Наташа Коњевић и Нина Нинковић Гашић.

Роман „Тросвијет“ ће се ове седмице наћи у продаји у књижарама Култура и Рамајана, док је музички спот "Саундтрек ноћи" објављен на "Јутјубу", а истоимени сингл ће се ускоро моћи послушати и на дигиталним сервисима "Дизер" и "Спотифај".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана