Ана Франић: Серија "Позив" има много добрих женских ликова

Танјуг
Ана Франић: Серија "Позив" има много добрих женских ликова

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Ана Франић која је говорила о својој улози у серији "Позив".

Франић је рекла да у "Позиву" игра Уну Радивојевич, "главног антагонисту серије", и истакла да "одавно нисмо имали серију која има толико добрих женских ликова".

Према њеним ријечима, међу шест великих женских улога налазе се главна протагонисткиња коју тумачи Мирјана Јокович и Снежана Богдановић, која игра министарку.

Франић је рекао да њих три играју жене које су се нашле у мушком свету, Јокович као полицајка, Богдановић као политичарка, док је њен лик шефица подземља.

"Све три су се прилично заиграле у мушком свету и свака је на свој начин због тога добила по носу", рекла је глумица. Франић је подсјетила да је "прича прва за коју се људи везују и ако им није занимљива неће је ни пратити", а код "Позива" је најлепше што су сценаристи Ива Митровић и Марко Поповић, као и редитељ Марко Ђилас, успели да кокетирају са трилером, који повремено уступи место "арти драми".

Истичући значај начина на који је Јокович одиграла своју улогу, Франич је оцијенила да је "дала специфичан кључ својом изведбом", која је утицала на начин на који се играло све у серији.

"Не памтим да сам гледала серију где су глумци имали много храбрости да зађу у један мало јачи израз, да се мало поиграју и да не буде као да нас се не тиче", рекла је Франић. Са својим ликом Франић нема додирних тачака, па је простор разигравања био специфичан, јер Уни није могла дати своје животно искуство.

"И хвала Богу да нисам. Могла сам дати моје животно искуство у смислу начина на који перципирам ствари и истражујем свет. Први пут сам се уверила у речи професора Предрага Бајчетића да је глума нешто између маште и игре", навела је глумица. Франић је додала да је сада сигурна да је то тако, јер је Уну морала заиста да измашта, а онда да се са њом поигра.

"Овај посао радимо собом, својим емоцијама и телом, па према томе морамо некако те ликове волети и у крајњем случају их навући на себе, да би публика могла да поверује у оно што гледа", рекла је Франић.

Према њеним ријечима, улога у "Позиву" је "на тренутке била врло тешка, али је била јако забавна". Упитана какав савет има за младе колеге, Франић је рекла да је први "да се не потресају много".

"Мора неко да их одабере. То је питање нечијег укуса. Можете бити сјајни, па се неком не допасти. Мене прати од почетка да су ме различити аутори и редитељи видели другачијим очима. За глумца не постоји већа ствар, јер то омогучава полигон за игру и истраживање", навелаје Франић.

Признавши да је "неко ко прилично скаче у празан базен", Франич је додала да сматра да има храбрости да посао радим врло специфино, да се ликовима даје без зазора, и труди се да глуму не глуми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана