Алексићу и Ковачу књижевна награда "Павле Марковић Адамов"

Срна
Foto: Илустрација

БИЛЕЋА- Херцеговачки писци Шћепан Алексић из Билеће и Драган Р. Ковач из Требиња добитници су награде "Павле Марковић Адамов" за књижевни опус, коју додјељује Културни центар "Карловачка уметничка радионица".

Плакете са ликом Павла Марковића Адамова, српског књижевника и оснивача листа "Бранково коло", биће им уручене на свечаности у Сремским Карловцима крајем марта.

Алексић је данас изјавио Срни да је награду добио за укупно књижевно дјело, наводећи да је до сада написао 10 књига - романа и збирки приповједака.

Алексић, новинар у пензији, који се четири деценије бавио највише агенцијским новинарством, рекао је да му је посебно драго што ће му та награда бити уручена у Сремским Карловцима - граду великог српског пјесника Бранка Радичевића.

Херцеговачки писци Алексић и Ковач нашли су се међу великанима књижевности попут Дејана Медаковића, Александра Тишме, Љиљане Хабјановић Ђуровић, Пера Зупца, Душка Трифуновића и Виде Огњеновић, који су раније добили ту награду, која се додјељује од 1988. године.

У жирију за награду "Павле Марковић Адамов" за књижевни опус, осим предсједника Екслибрис друштва Војводине Душана Салатића, били су Жарко Димић директор Архива САНУ у Сремским Карловцима, те чланови Радован Поповић - књижевник, Мирко Димић - књижевник и Небојша Кузмановић - директор Архива Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана