Александра Радовић: Прва награда најљепше изненађење

Данијела Стоканић
Александра Радовић: Прва награда најљепше изненађење

Бањалука - Сва путовања и наступи са музичарима из бањалучког Градског тамбурашког оркестра за мене представљају право уживање. Посебно лијепа сјећања вежу ме за Барселону, гдје сам пјевала на магичним фонтанама.

Рекла је ово млада музичарка из Бањалуке Александра Радовић, која је добила специјалну награду за најбољег вокалног солисту на недавно одржаном "Тамбурица фесту" у Новом Саду. Љубитељима доброг звука на новосадској музичкој смотри представила се наступајући са својим матичним ансамблом, бањалучким Градским тамбурашким оркестром.

Двадесетједногодишња музичарка на фестивалу се представила извођењем пјесмама "Ђелем, ђелем" и "Циганка сам мала".

- Убијеђена сам да је на одлуку жирија пресудно утицала пјесма "Ђелем, ђелем", коју сам пјевала на ромском језику, а веома је захтјевна - испричала је Радовићева, додајући да је ово највеће признање које је до сада добила.

Каже да уопште није очекивала специјалну награду за најбољег солисту манифестације.

- Била сам изненађена кад су ме прогласили за побједника. У том тренутку осјетила сам невјероватну радост, а данима касније сабирала сам утиске - рекла је Радовићева.

На "Тамбурица фесту" Бањалучанка је наступила са још неколико чланова Градског тамбурашког оркестра и Европског омладинског тамбурашког оркестра, али под називом "Козарски бисер" из Градишке.

- Сваке године наступамо на овом фестивалу, мада увијек под другим називом. Прошле године смо се представили као "Тамбураши са Врбаса" - прича Радовићева.

На манифестацији је наступило 12 оркестара из девет земаља. Осим тамбурашких састава који се представљају традиционалним пјесмама, али и новим ауторским композицијама, на фестивалу су била добро позната музичка имена, међу којима и легендарни Звонко Богдан.

Музичарка која је гласом освојила публику бројних фестивала каже да ће увијек наступати са Градским тамбурашким оркестром, са којим се припрема за нова путовања.

- Планирамо нова гостовања, као што је одлазак у Словенију у јулу, док ћемо на Сицилији наступати у септембру - казала је Радовићева.

Студент права 

Александра Радовић је студент Правног факултета у Бањалуци. Члан је бањалучког Градског тамбурашког оркестра од 2009. године. Први је солиста овог оркестра који је добио значку овог ансамбла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана