Александар Тешић објавио роман “Црни Месец у успону”: Хорор трилер о еколошкој катастрофи

Б. П.
Александар Тешић објавио роман “Црни Месец у успону”: Хорор трилер о еколошкој катастрофи

БЕОГРАД - Александар Тешић, писац који је популарност стекао серијалом епске фантастике “Косингас”, објавио је нови роман “Црни Месец у успону”, који представља жанровску мјешавину крими-приче и трилера са елементима натприродне страве.

Роман је инспирисан актуелним друштвено-политичким токовима у Србији, у којима мало мјеста преостаје за питања екологије и очувања природе, и говори о застрашујућим догађајима који су услиједили након што је највећа свјетска рударска компанија стигла на Хомоље у потрази за богатим налазиштима злата. Док серија тајанствених смртних случајева потреса мали хомољски градић, иза кулиса традиције и старих предања назиру се ужас, сирове страсти и опасне тајне.

Инспектор Урош Станојевић је по казни пребачен из Београда у средину која му је непозната и гдје се одједном суочава са свирепим убиствима на која мјештани окрећу главу.

Анђелија Керчуљ је археолог и врши ископавања на локацији Беловоде из неолита гдје открива трагове култа старог миленијумима који се одржао до данашњих дана, а који је традиционално везан за Велику шумску мајку… Мума Падури.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана