Академија од фебруара у биоскопима

Александра Маџар
Академија од фебруара у биоскопима

Београд - Филм заснован на првој књизи из популарног серијала аутора Ришел Мид "Вампирска академија - Сестре по крви" у режији Марка Вотерса на репертоару српских биоскопа биће од 13. фебруара, најавио је дистрибутер "Мегаком филм".

Радња се дешава на Академији Светог Владимира, која ни по чему није обична приватна школа. То је тајно мјесто на којем вампири уче како да користе магију, а дампири (полуљуди, полувампири) пролазе кроз обуку да би могли да их заштите.

Дампири штите мороје, мирољубиве, смртне вампире, од злих стригоја, припадника бесмртне врсте вампира који желе да униште мороје.

Дампири, мороји и стригоји главни су јунаци свјетског бестселер серијала "Вампирска академија", који је у Србији објавила "Лагуна".

- Роуз Хетавеј је дампирка и приватни чувар своје најбоље пријатељице Лисе, вампирице и моројске принцезе. Скривале су се две године, али су ипак ухваћене и присиљене да се врате на академију, на место које представља највећу опасност за њих - казали су у "Лагуни".

Роуз и Лиса наћи ће се ухваћене у мрежу забрањених љубави и застрашујућих ноћних ритуала, али највећа пријетња од свих тек ће услиједити - стригоји, најмоћнији и најопаснији вампири на свијету, имају сопствене планове за Лису...

Аутор шест наставака серијала "Вампирска академија", Мид је имала потпуно повјерење у редитеља и у његова рјешења.

- Одушевљена сам његовим невјероватним осјећајем за детаље и током цијелог пројекта сам била потпуно спокојна - рекла је списатељица.

У филму играју Зои Дојч, Луси Фрај, Сара Хајленд, Олга Кириленко, Доминик Шервуд и други.

Митологија

Режисер Марк Вотерс је примијетио да митологија Ришел Мид и свијет који је она створила дјелују тако стварно, а начин на који је то написала је кристално јасан, па је рекао да је уживао радећи филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана