40. сезона Бањалучког студентског позоришта: Драган Николић и Милена Дравић као инспирација

Мирна Пијетловић
40. сезона Бањалучког студентског позоришта: Драган Николић и Милена Дравић као инспирација

Бањалука - Бањалучко студентско позориште отвориће јубиларну, 40. сезону у бањалучкој мјесној заједници Верићи у суботу, 9. априла, премијером представе "Брак из ормара", коју ће од 20.30 часова, према текстовима Душка Радовића, извести млади глумци аматери Миња Глишић, Александар Шево и Александар Глишић.

Најавио је ово за "Глас Српске" ментор ових младих глумаца Александар Пејаковић, који је истакао да се представа игра у оквиру прославе Дана града Бањалука.

- Овај комад имаће прилику да погледају и мјештани мјесних заједница Пискавица, Поткозарје, Нова варош, Драгочај, Бронзани Мајдан, Залужани и Дебељаци. Овим настављамо нашу културну мисију децентрализације културе - истакао је Пејаковић.

Чланови Студентског позоришта су инспирацију за представу пронашли у улогама које су заједно играли Драган Николић и Милена Дравић, а саму премијеру играће у знак захвалности за све оно вриједно што нам је овај најпознатији југословенски глумачки пар оставио. 

- Млади глумци су увјерени да ће публика осјетити сву радост игре коју су и они сами имали приликом креирања мушко-женских ликова - каже Пејаковић.

Најмлађи члан ансамбла Александар Глишић каже да је глуму првобитно учио код наставника Александре Спасојевић у омладинској сцени Дјечијег позоришта Републике Српске и да једва чека да се деси премијера, јер му је ово прва представа у Студентском позоришту.

Глумац Александар Шево изјавио је да му је част што ради представу према тексту великог Душка Радовића, док је Миња Глишић истакла да је процес на стварању представе био прилично стресан.

- Имали смо мало времена за припрему, а очекивања од Студентског позоришта су увијек велика, а ја ћу се свакако потрудити да буду и испуњена - казала је Глишићева и додала да је пресрећна што ће први пут на сцени заиграти са својим млађим братом. 

Шево је похвалио одлуку управе Бањалучког студентског позоришта да сезона почне у приградској мјесној заједници, јер се на тај начин шаље лијепа порука о цјеловитости града Бањалуке.

 Реприза

- Гледаоци могу да очекују прегршт смијеха и забаве изазваних комичним монолозима и дијалозима супротних полова, а прва реприза заказана је већ за недјељу, 10. април, гдје ће глумци своје креације показати од 20.30 часова у клубу културе "Бункер" у Новој вароши - рекао је Александар Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана