18. Гласов Сајам књиге: Стижу класици и хитови

Александра Маџар
18. Гласов Сајам књиге: Стижу класици и хитови

Бањалука - Припреме за "Гласов" 18. међународни сајам књиге, школског прибора и канцеларијске опреме, који ће бити одржан од 17. до 23. септембра у спортској дворани "Борик", су у пуном јеку како би издавачи и посјетиоци били у прилици да седам дана уживају у писаној ријечи.

Овогодишњу велику смотру у којој књига има главну улогу бесједом ће отворити бањалучки књижевник Берислав Благојевић, а мото Сајма је "Књига на дар".

Више од 100 издавача, који су послали потврду да учествују на Сајму, најавили су да у Бањалуку стижу са много нових наслова, али и добро познатих дјела великана свјетске књижевности.

Заљубљеници у писану ријеч имаће прилику да се упознају са новим издањима издавача из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бјелорусије и других земаља.

Издавачка кућа "Лагуна" из Београда представиће се са најновијом продукцијом.

- Реч је, пре свега, о новом роману Паола Коеља "Рукопис откривен у Акри", који ће се у књижарама у Србији појавити 18. септембра. Наравно, један од хитова Сајма биће и роман "Дуговечност" Светислава Басаре, који се нашао у најужем избору за награду "Меша Селимовић" - најавила је портпарол ове издавачке куће Тања Љубисављевић.

Она је посебно скренула пажњу на књигу "Видовите приче", коју је написао Љубивоје Ршумовић, а илустровао Душан Петричић, познати илустратор и карикатуриста. Ни најмлађи читаоци неће бити ускраћени за добру литературу, па ће се на "Лагунином" штанду наћи и романи "Деца Бестрагије" Уроша Петровића и "Јованово Завештање" Вање Булића.

Директор издавачке куће "Каирос" из Сремских Карловаца Рајко Косијер најавио је да ће љубитељи поезије на њиховом штанду имати прилику да нађу збирке пјесама Ђуре Јакшића, Бранка Миљковића, Момчила Настасијевића, Растка Петровића…

- Међу новим издањима, које ћемо представити, су и три романа књижевника из Београда, Адриане Ане "Дај све од себе", Љубе Раденовића "Траг лимунове боје" и Виктора Давидовића "Седам дана до понедјељка".

Попусти

Као и на сваком сајму, из издавачких кућа поручили су да ће током ових седам дана важити стандардне сајамске цијене. На штанду "Лагуне" књиге ће бити ниже за 15 одсто од уобичајених, уз додатни попуст од 10 одсто на куповину три или више књига.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана