Завршени “Пролећни Бранкови дани 2022”: Дали духовну снагу свакодневици

И. Б.
Завршени “Пролећни Бранкови дани 2022”: Дали духовну снагу свакодневици

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - На 198. рођендан Бранка Радичевића јуче су свечано затворени “Пролећни Бранкови дани 2022” у Основној школи “Бранко Радичевић” у Новом Саду.

Ова традиционална манифестација била је испуњена разноврсним програмом младих пјесника, глумаца и музичара у Сремским Карловцима и Новом Саду.

Поводом свечаног затварања из Бањалуке се јавила пјесникиња Данијела Регојевић, чија је прва књига пјесама недавно промовисана на овој манифестацији.

- Толико гостопримства и топлине нисам никад осјетила ни у ком облику у неким другим књижевним круговима. Напросто је било бајковито и остајем доживотно заљубљена у Сремске Карловце - рекла је Регојевићева.

О протеклим “Пролећним Бранковим данима 2022” предсједник Бранковог кола Ненад Грујичић је истакао да су у добу предапокалиптичне напетости и планетарног страха успјели да позитивно оплемене јавни културни и животни простор.

- Дали смо људски смисао и духовну снагу свакодневици, која, завитлана на медијским рингишпилима, врви од онеспокојавајућих вести одасвуд - рекао је Грујичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана