За НИН-ову награду конкурише рекордних 212 романа

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Име добитника НИН-ове награде за најбољи роман године биће саопштено 25. јануара, а у конкуренцији је рекордних 212 романа, саопштено је данас из редакције НИН-а.

Списак књига које улазе у шири избор биће саопштен 7. јануара, седам дана касније у односу на претходне године, а разлог за то је рекордан број пристиглих књига и отежан рада током пандемије.

На адресу НИН-а до закључења конкурса 15. децембра пристигло је 228 књига, од чега 16 није испунило услове из различитих разлога или су аутори сами одустали од даљег такмичења.

За седам дана помјерени су и саопштавање ужег и најужег списка књига, па ће према новом распореду, ужи избор бити објављен у броју од 14. јануара, најужи избор 21, а име 67. добитника најзначајнијег књижевног признања биће познато 25. јануара, одмах након сједнице жирија.

Жири и ове године засједа у истом саставу - Теофил Панчић, Марија Ненезић, Бранко Кукић, Марјан Чакаревић и Иван Миленковић.

У броју НИН-а од 28. јануара биће објављен интервју са наредним добитником признања, а мјесто и вријеме уручења награде биће накнадно објављени.

Комплетна листа романа који испуњавају пропозиције налази се на сајту НИН-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана