Владимиру Пишталу уручена награда "Меша Селимовић"

Srna
Владимиру Пишталу уручена награда "Меша Селимовић"

БЕОГРАД - Награда "Меша Селимовић", коју Компанија "Новости" додјељује 32. пут, уручена је књижевнику Владимиру Пишталу за његово дјело "Значење џокера".

Лауреату за најбољу књигу у 2019. години, на мјесту срушене Народне библиотеке Србије на Косанчићевом венцу, награду је уручио главни и одговорни уредник "Новости" Милорад Вучелић.

Пиштало, који живи и ради у САД, рекао је да је његова књига заправо о смијеху, који одржава људе као и хљеб, а многи мислиоци су покушавали да га одгонетну.

Он је истакао да сви људи живе са смијехом као великом мистеријом.

"Размишљајући о својој књизи, питам се шта значи џокер, а то је увек нешто неочекивано, потенцијалност, да човек устане једног јутра пун наде да ће се нешто десити, а не са угашеном надом", рекао је Пиштало.

Он је изразио задовољство што је награду примио на Косанчићевом венцу, наводећи да му је то један од најдражих простора у граду из више разлога, пренијели су београдски медији.

"Ту је улица коју је време заборавило, са лепом статуом Косанчић Ивана, која је једном била украдена и затим враћена", рекао је Пиштало.

Пиштало је награду требао да прими у марту у Народном позоришту у Београду, али је због вируса корона све отказано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана