"Уз лет птица" нова збирка поезије Милорада Ђурђевића

Срна
"Уз лет птица" нова збирка поезије Милорада Ђурђевића

ДЕРВЕНТА- Књижевник Милорад Ђурђевић објавио је нову збирку пјесама "Уз лет птица", а инспирацију за пјесме пронашао је у цртежима своје унуке Катарине.

Збирка пјесама објављена је симболично на Видовдан, а у издању Српског књижевног клуба "Вихор" из Дервенте, чији је Ђурђевић члан, као и Удружења књижевника Републике Српске.

Ђурђевић је рекао да је ово његова 11. самостална збирка пјесама, а седма посвећана дјеци и да је за 29 година књижевног рада објавио и 15 необичних и јединствених бајковитих сликовница.

"Инспирацију за пјесме из ове збирке пронашао сам у цртежима своје унуке Катарине, која има шест и по година и њене петогодишње сестрице Исидоре, а које не пропусте ниједан дан да на папир бојицама не пренесу дио својих дјечијих маштарија. Управо су те засањане маштарије побудиле код мене ток и садржај стихова од којих је саткана и ова необична сликовито бајковита збирка пјесама за дјецу и омладину", навео је Ђурђевић.

Рецензенти пјесама и цртежа су књижевник Ранко Прерадовић из Бањалуке и професор српског језика Далиборка Малешевић и академски сликар Вујадин Малешевић из Дервенте.

Ђурђевић је навео да је збирка пјесама штампана у 500 примјерака и који ће традиционално бити уручени на дар "дјеци која се знају радовати лијепом поклону".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана