У Билећи промовисана збирка пјесама "Нијеми говорници"

Срна
У Билећи промовисана збирка пјесама "Нијеми говорници"

БИЛЕЋА- Збирка пјесама "Нијеми говорници" аутора Радинка Крулановића из Никшића, која говори и о значају српског језика, промовисана је у Парохијском дому у Билећи.

пријатељи, омиљени пјесници, српски национални јунаци, колегама професорима који су пружили отпор чупању српског језика из образовног система, саопштено је из Народне библиотеке у Билећи.

– И камен је нијеми говорник, такође нијеми говорници су и косовско-метохијски манастири као књиге од камена. Нијеми говорник је и српска традиција, предање коју преузимамо и чувамо само онда када разумијемо њен нијеми говор – наводи се у саопштењу.

Све то, како је истакнуто, снагом знаменовања говори из Крулановићевих пјесама, који је један од 27 просвјетних радника који су 2004. године стали у одбрану српског језика и због тога остали без посла у Црној Гори.

Крулановић је пјесник и публициста, професор филозофије и логике из Никшића, актуелни директор Народног позоришта у Никшићу.

Сва његова поезија је, како се истиче, у духу православља, човјекољубља и позивања да незаборавимо своје коријене, свој идентитет и да сачувамо оно људско у себи и у овим смутним временима.

Крулановић је објавио четири збирке поезије “Тишином ти говорим”, “Ријечи које не дајем олако”, “Ад фонтес” и Нијеми говорници.

Члан је Удружења књижевника Србије. Промоцију је синоћ организовала Народна библиотека “Владимир Гаћиновић” из Билеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана