Тања Ступар Трифуновић бесједом отвара "Гласов" сајам књиге

М. М.
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Међународни сајам књиге у организацији "Гласа Српске", 26. по реду, који ће бити одржан од 14. до 20. септембра у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци, бесједом ће отворити бањалучка књижевница Тања Ступар Трифуновић.

Сајам прошле године није одржан, а ове године организатори најављују богат програм, који ће ускоро бити објављен, као и сајамске попусте и повољности регионалних издавача, који сваке године своја издања представљају публици у Бањалуци.

Међу издавачима ове године, своја најновија издања представиће "Лагуна", "Вулкан", Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево, "Дерета" и многе друге.

Књижевница Тања Ступар Трифуновић једна је од најзначајнијих књижевица у региону, добитница је "Златног сунцокрета", Европске награде за књижевност и бројних других признања. Међу дјелима која је објавила, истичу се романи "Сатови у мајчиној соби", Откако сам купила лабуда", те збирка поезије "Размножавање домаћих животиња". Њена дјела превођена су на неколико свјетских језика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана