Свјетски дани поезије од 21. до 23. марта у онлајн формату

Taњуг
Свјетски дани поезије од 21. до 23. марта у онлајн формату

БЕОГРАД - Свјетски дани поезије одржаће се од 21. до 23. марта на онлајн профилима Културног центра Београда, најавили су организатори.

Како се фестивал из познатих разлога одржава у дигиталном простору, умјесто трибина осмишљена је дијалошка е-публикација, а умјесто пјесничких читања публика ће имати прилику да их чује преко видео-записа.

Сваке године манифестација носи нови тематски предзнак, док се осмишљавање концепта препушта другом пјеснику или пјесникињи.

Уредница овогодишњег програма је пјесникиња и драматуршкиња Маша Сеничић.

Сав програм/садржај манифестације биће доступан на ЈуТјуб каналу Културног центра Београда и на Фацебоок и Инстаграм страници.

Добро позната дјечија игра на коју се ослањамо у наслову - Папир камен маказе - заснива се на нехијерархијском цикличном систему, са девет могућих комбинација потеза.

Управо толико младих аутора и ауторки, који стварају на истом језику, ове године представиће се кроз своје стихове: Ђорђе Ивковић, Марија Дејановић, Марија Драгнић, Томислав Аугустинчић, Радмила Петровић, Ален Брлек, Владана Перлић, Анита Пајевић и Јана Радичевић.

Италијански институт за културу у Београду пружио је додатну подршку овогодишњој манифестацији, па ће тако и три младе италијанске пјесникиње - Ђулија Мартини, Алма Спина и Беатриче Кристали - бити дио овогодишњег програма.

Њихове пјесме биће први пут преведене на српски језик посебно за ову прилику, а ауторке ће послати своје снимке читања и представљања који ће гледаоцима такође бити доступни са титловима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана