Стиже роман “Пре поплаве” у издању “Имприматура”: Оживљени митови о воденим бићима

И. Б.
Стиже роман “Пре поплаве” у издању “Имприматура”: Оживљени митови о воденим бићима

БАЊАЛУКА - Роман “Пре поплаве” чешке књижевнице Ане Болаве у наредне двије седмице наћи ће се у претпродаји у издању “Имприматура”.

Како су саопштили из ове издавачке куће претходна два романа Ане Болаве прикупила су праву армију читалаца и обожавалаца.

- Чешка књижевница романом “Пре поплаве” закључује слободно увезану трилогију о судбинама несвакидашњих јунака у малом чешком мјесту Речовицама. Хану Стрнадову, јунакињу коју смо упознали у претходном роману, више привлачи подводни свијет него међуљудски односи у граду, а њену вилу на обали ријеке посјећује непознати гост који, по свему судећи, не припада земаљском свијету - навели су из “Имприматура”.

Како су објаснили Ана Болава овај роман, у којем оживљава митове о воденим бићима, посвећује ријекама и свим њеним створењима.

- Значај ријеке сада је достигао врхунац и управо она игра једну од централних улога у рјешавању закомпликованих судбина јунака. Ријека живи својим животом. Послије дуге суше, ниво воде неочекивано расте и враћа становницима оно што су у њу нељубазно бацили током године. Доноси ли надолазећа поплава само разарање или ће јунаци Ане Болаве свеприсутни мирис покварене рибе замијенити макар и наговјештајем срећног краја - саопштили су из “Имприматура”.

Овај роман читаоци ће моћи да поруче и преко сајта са посебним попустом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана