Сестре Ступар написале најбоље литерарне радове

Срна
Foto: Илустрација

НОВИ ГРАД, - Литерарни радови сестара Јане и Нађе Ступар из Новог Града побиједили су на регионалном такмичењу на конкурсу Црвеног крста о теми "Знањем против мина", поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина, која траје до сутра.

Јана, ученица осмог разреда Основне школе "Вук Караџић", инспирацију за пјесму добила је из разговора вођених у кругу породице.

"Знали смо често причати о опасностима од мина. Подсјећали су нас да постоји ова опасност и да морамо бити опрезни кад смо у природи", рекла је Јана.

Нађа похађа други разред Гимназије "Петар Кочић" у Новом Граду и већ је награђивана на конкурусу у вези са опасностима од мина.

"Важно је подсјећати да постоји опасност од мина, посебно младе. Треба да знају да им један корак може бити пресудан", истакла је Нађа Ступар.

Сестре кажу да сви који учествују на конкурсу некако очекују да ће њихов рад бити препознат, те да је тако било и са њима, али су ипак биле изненађене и веома радосне кад су сазнале да су обје освојиле прво мјесто.

Обје учествују и на осталим конкурсима који се објављују током школске године.

Секретар Црвеног крста у Новом Граду Данијела Ћургуз рекла је да су у овој организацији поносни јер су прва мјеста у категорији литерарних радова на регионалном такмичењу освојиле ученице.

"Посебно нам је драго јер је ријеч о сестрама. Остаје да видимо како ће радови бити оцијењени на републичком нивоу", рекла је Ћургузова и додала да је Црвени крст у Новом Граду обезбиједио пригодне поклоне сестрама Ступар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана