Сергеј Трифуновић: Тјентиште је свето мјесто и природни феномен

Срна
Сергеј Трифуновић: Тјентиште је свето мјесто и природни феномен

ФОЧА- Познати српски глумац Сергеј Трифуновић, који је представио своју књигу "Стовариште" на "ОК фесту" на Тјентишту, рекао је да је ово свето мјесто и јединствено подручје које је, уз велики историјски значај, прави драгуљ природе.

Трифуновић је истакао да би, да је живио у том времену, вјероватно био на Сутјесци 1943. године.

"За мене је ово свето место, а друга раван овога је, да се није десила битка на Сутјесци, да се партизани овде нису скривали, не знам да ли бисмо икада прошли кроз ово фантастично рајско насеље. Када сам био 2018. године нисам могао себи да дођем од природе - од шуме, од реке, мириса", рекао је Трифуновић.

Он је изразио задовољство што на овом мјесту постоји овакав фестивал.

"Надам се да ће ОК фест да се шири, да се устали и буде још бољи, ако је то могуће", рекао је београдски глумац.

Међу публиком "ОК феста" за његову аутобиографску књигу владало је велико интересовање.

"Фасциниран сам посећеношћу, било је предивно, људи су слушали и заиста су чули оно што смо причали, срце ми је пуно", рекао је Трифуновић.

За књигу "Стовариште", Трифуновић је на представљању рекао да је настала из "цртица", које је биљежио на аеродромима и чекаоницама, а публику је посебно занимала прича о сусрету са фронтменом "Азре" Џонијем Штулићем у Холандији 1999. године.

На промоцији су, уз Трифуновића, говорили доктор књижевно-историјских наука из Источног Сарајева Дарко Ковачевић и новинар из Фоче Владимир Пантовић.

За књигу "Стовариште" је речено да је веома занимљива, а да је њена посебна вриједност што је испричана на искрен начин, без трунке сујете.

"Трифуновић је освијетлио себе изнутра без задршке, са свим својим врлинама и манама", рекао је Пантовић.

У књизи је доста прича са снимања филомова, између осталог, са снимања "Муња" и "Туђе Америке", о Трифуновићевом боравку у Америци, познанству са славним личностима, попут Шон Пена и Стивија Вондера, као и прича о томе како није имао храбрости да се упозна са Марлоном Брандом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана