Сајлу Софићу награда “Змијанче”

Агенције
Сајлу Софићу награда “Змијанче”

Пелагићево - Основац из Пелагићева Сајло Софић побиједио је на литерарном конкурсу и освојио награду “Змијанче”, која се додјељује ученицима основних школа у Републици Српској за прозна и поетска остварења у слободарском духу Петра Кочића, преносе агенције.

Награда ће Софићу бити уручена у недјељу, 25. августа, у Стричићима на централној свечаности 48. “Кочићевих сусрета”.
Софић, који је ученик деветог разреда Основне школе “Васо Пелагић”, награђен је за његову “Поносну пјесму” у конкуренцији седамдесетак основаца из свих крајева Републике Српске.

- Петар Кочић и сви његови јунаци били су поносни и часни људи који су се храбро борили са многим животним недаћама. Нису се никада предавали, ни пред једном препреком нису клонули, већ су напротив, грабили напријед, а понос и урођени планински пркос су им давали снагу да истрају. Ту њихову борбеност и понос проткао сам кроз стихове своје пјесме и то је суштина цјелокупног Кочићевог стваралаштва - рекао је Софић.

Он је истакао да је поносан што је Србин и на славну прошлост својих предака и њихову слободарску опредијељеност.

Софићева наставница српског језика Марица Несторовић о Сајлу има само ријечи хвале.

- Сајло је одличан ученик и сигурно ће бити жвуковацж и ученик генерације. Веома је талентован за писање и највреднији члан Литерарне секције. Редовно учествује на свим литерарним конкурсима и до сада је имао доста успјеха - каже Несторовићева.

На челу жирија за додјелу награде “Змијанче” младим ствараоцима био је професор Остоја Дулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана