Роман “Пенелопина дисциплина” Ђанрика Карофиља и на српском језику

Б. П.
Роман “Пенелопина дисциплина” Ђанрика Карофиља и на српском језику

БАЊАЛУКА - Издавачка кућа “Имприматур” најавила је нови роман у свом издању, а ријеч је о још једном дјелу прослављеног италијанског писца Ђанрика Карофиља “Пенелопина дисциплина”.


Први пут објављен 2021. године, овај роман славног италијанског писца доноси причу која се бави унутрашњим превирањима јунакиње, која истовремено мора ријешити правну енигму важну за сопствену каријеру.

- Пенелопе је бивша тужитељка, која је редала успјехе и награде, а затим је мистериозна несрећа драматично окончала њену каријеру. Једног дана јој долази мушкарац који је под истрагом за убиство своје жене и тражи да преузме његов случај. Пенелопе, након првобитног одбијања, бива убијеђена на инсистирање једног старог пријатеља, криминалистичког репортера. Тако почиње узбудљива истрага која вијуга непознатим улицама Милана - стоји у биљешци издавача.

Карофиљо је један од најпопуларнијих савремених италијанских писаца који је у првој половини свог живота радио готово искључиво као правник, био је јавни тужилац, борац против мафије, чак и сенатор у једном од сазива италијанског парламента. Помало се бавио писањем, а онда, када је неколико његових романа у Италији доживјело невјероватан успјех, одлучио је да се пензионише као правник и у потпуности посвети писању. Његове књиге су преведене на више од двадесет језика широм свијета, а неки од романа доживјели су и екранизацију. За њега кажу да је утемељио правни трилер као нови жанр у италијанској књижевности.

Превод је дјело Бориса Максимовића, уредника “Имприматура”, који је превео и Карофиљове романе “Мјера времена” и “Привремена савршенства”.

Роман је у претпродаји од почетка ове седмице, а редовно издање биће доступно за двије седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана