Роман “Европско пролеће” на српском језику: Мрачна визија будућности

Б. П.
Роман “Европско пролеће” на српском језику: Мрачна визија будућности

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Боока”, најавила је излазак контроверзне књиге “Европско пролеће”, данског писца Каспара Колинга Нилсена на српском језику.

Смјештен у будућност која дјелује узнемирујуће блиско, роман “Европско пролеће” је провокативна мјешавина сатиричне друштвене критике и дистопије. Ријеч је о књизи која отвара питања слободе, једнакости, етичности технологије и комерцијализације умјетности.

- Кулминација мигрантске кризе у Данској доводи до радикалне сегрегације, муслимани живе у имигрантским зонама под строгим надзором, а данска влада депортује стотине хиљада непожељних у избеглички град изграђен у Мозамбику. С друге стране, острво Лоланд је претворено у идилично и строго чувано уточиште, технолошки напредно и еколошки одрживо, где припадници елите уживају у вештачки побољшаној природи - пише у најави издавача.

Будућност коју Колинг Нилсен предвиђа истовремено је декадентна, мрачна и привлачна, а познати француски писац Мишел Уелбек назвао је овај роман мјешавином неколико врста идеја.

- Каспар Колинг Нилсен има оригиналне идеје и самоувјерено мијеша стварне чињенице, врло вјероватне чињенице и оне мање вјероватне - рекао је Уелбек.

Роман излази 18. априла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана