Протест прекинуо промоцију књиге: Интервенисала полиција

ГС
Протест прекинуо промоцију књиге: Интервенисала полиција

КОТОР - Промоцију романа “Папир” Горана Петровића, који слови за једног од најзначајних српских писаца у посљедње двије деценије, у Котору је вечерас прекинула група грађана, па је и полиција интервенисала.

Промоција је прекинута на почетку, али настављена након што су грађани, носећи примјерке књиге „Највећи злочин у историји”, мирно изашли, пише црногорски Дан.

Једна од грађанки је из задњег реда, преко мегафона, “наредила” универзитетском професору, теоретичару и историчару књижевности, Александру Јерковом да прекине излагање о дјелу, на шта је публика била непријатно изненађена, затечена и узнемирена.

Грађани су саопштили да протестују јер, како тврде, њима није дозвољено да у Котору представе књигу ,,Највећи злочин у историји” новинара и публицисте Јована Чубрановића. Ово дјело је оригинално штампано на шпанском језику у Мексику 1934. На црногорски језик књига је преведена је 2022. године под покровитељством Црногорско-америчке асоцијације, а књига је већ предствљена крајем јануара у Подгорици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана