Промовисани "Козарачки књижевни разговорник" и "Мастиљара стара"

Срна
Промовисани "Козарачки књижевни разговорник" и "Мастиљара стара"

ПРИЈЕДОР - Дјела "Козарачки књижевни разговорник" и "Мастиљара стара" Бањалучанина Ранка Прерадовића промовисана су вечерас у Приједору у част обиљежавања 60 година књижевног рада.

Прерадовић је рекао да се у књизи "Козарачки књижевни разговорник" може прочитати 50 интервјуа са писцима који су се бавили Козаром.

"Друга књига коју промовишем жМастиљара стараж је моја најновија збирка пјесама која ће, вјерујем имати смисла у неком даљем књижевном стању и разјашњавању времена у којем се налазимо", изјавио је Прерадовић новинарима и додао да је прву књигу "Свитање" објавио 1963. године и да се у њој налази прва пјесма о Козари.

Директор приједорске Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Гордана Вила изјавила је да им је велика част што су могли да угосте једно од најзначајнијих имена на књижевном небу Републике Српске.

"Ми смо се вечерас присјетили свих његових дјела, а тај опус је изузетно богат и превођен на бројне свјетске језике. Част је што ћемо бити међу оним установама које су међу првима укључене у обиљежавање овог великог јубилеја", навела је Вила.

Ранко Прерадовић биће један од почасних гостију "Књижевних сусрета на Козари", имајући у виду управо овај јубилеј његовог дугогодишњег стваралачког рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана