Промовисана књига “Србском роду за спас и слободу”

Срна
Промовисана књига “Србском роду за спас и слободу”

ДОБОЈ - У Добоју је вечерас промовисана књига пјесама “Србском роду за спас и слободу”, протојереја Хаџи Недељка Горановића, чији стихови говоре и о чувеним литијама у Црној Гори, о страдањима у Јасеновцу.

Промоција је одржана у Спомен-храму Рођења Пресвете Богородице, чији је старјешина Душко Недић рекао да Горановић кроз књигу позива српски народ да се врати Богу, Цркви и вјери, те да иде путем којим су ишли Свети Сава и Свети владика Николај, као и сви српски светитељи.

Горановић је рекао новинарима да књига, на којој је рад трајао двије године, садржи 78 пјесама, а штампана је у тиражу од око 1.000 примјерака.

“Прво да се покајемо, да се исправимо, а онда ћемо бити и слободни”, рекао је Горановић новинарима, појашњавајући наслов књиге.

Он је додао да је тематски пјесме намијенио и дјеци, женама, свештеницима, онима који су страховали током пандемије вируса корона.

Књига је објављена уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, а промоција је била и хуманитарног карактера за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана