Промовисана књига пјесничком витезу Шумадије

Срна
Промовисана књига пјесничком витезу Шумадије

БЕОГРАД - Удружење за одбрану ћирилице “Добрица Ерић” вечерас је у Панчеву промоцијом књиге “Песнички витез Шумадије Добрица Ерић” о оснивачу Удружења и великом српском пјеснику и борцу за српски језик и ћирилично писмо обиљежило славу – Светог Ћирила и Методија.

Предсједник Скупштине Удружења за одбрану ћирилице Љубинко Стојановић рекао је Срни да је књига изашла из штампе у марту када је Удружење обиљежило двије године од смрти Ерића, али да усљед епидемиолошке ситуације до сада није било прилике за промоцију какву Ерић заслужује.


“Сада смо искористили прилику да за нашу славу и новоуспостављен празник - Дан словенске писмености промовишемо књигу о Ерићу у лепом амбијенту пуном деце и омладине, јер је јако важно да оног који се толико борио за ћирилицу поменемо баш на овај дан”, рекао је Стојановић.

Удружење прославља Светог Ћирила и Методија од оснивња 2009. године, у част твораца првог књижевног језика свих Словена који је у науци назван старословенски.

Представници Удружења су јутрос са представницима амбасада словенских земаља, поводом Дана словенске писмености, положили вијенце и цвијеће на споменик Ћирилу и Методију у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана