Промоција књиге “Отац Симеон” вечерас у Требињу: „Његова ријеч је као мач“

Срна
Народна библиотека Требиње
Foto: АРХИВА | Народна библиотека Требиње

ТРЕБИЊЕ - Књига “Отац Симеон” аутора Раденка Којовића биће промовисана вечерас у Народној библиотеци Требиње.

Књига је издата 2022. године у издању Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Берковића, а садржи сјећања, приче, писма и преписке, архивску грађу, фотографије и друге документе који свједоче о животу и дјелу Слободана Биберџића, најављено је из Библиотеке.

- Био је и са грешницима и са праведницима, никога није осудио, свакоме је праштао. Његова ријеч је као мач и то најоштрији мач, јер раздваја истину од лажи, свјетлост од таме и даје наду. Никада није све изгубљено - написао је Којовић о оцу Симеону.

Отац Симеон је у Дугом свјетском рату изгубио готово цијелу породицу, а и његов животни пут био је страдалнички.

Упркос томе у срцу, попа Слоба, како су га звали Херцеговци, било је мјеста само за истинску вјеру, љубав и добру вољу међу људима.

Архимандрит Симеон се упокојио 2009. године и сахрањен је у Цркви Светог Георгија у комплексу манастира Добрићево у Билећи.

О књизи ће, осим аутора Раденка Којовића, говорити рецензенти Радомир Ћук и Ђорђе Дабарчић. Професор Дабрачић рекао је ово дјело књишки тропар великом оцу, чувару вјере на херцеговачком простору, јер је његова ријеч ишла далеко.

Промоција ће почети у 19.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана