Промоција књиге Гордане Латиновић сутра у Козарској Дубици

С. Ђ.
Промоција књиге Гордане Латиновић сутра у Козарској Дубици

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Књига “Прича наша поткозарска (Дамар је давно занијемио тајне кријући)” ауторке Гордане Латиновић биће промовисана сутра у Великој сали Скупштине општине Козарска Дубица, са почетком у 19 часова.

Ауторка књиге је иначе професорка српског језика и књижевности која је на пут извела многе генерације дубичке Гимназије. Дјело, објављено у издању Матице српске казује о њеним прецима, њиховим животима и сјећањима, али и причу о три рата, која су протутњала Поткозарјем, причу у којој се може препознати свака српска крајишка породица из овог херојског краја.

Рецензент књиге проф. др Горан Латиновић наводи да је рукопис поуздан водич кроз историју Међувођа и Козарске Дубице, те да је због тога, као својеврсна локална хроника занимљив мјештанима, али и онима које је живот одвео далеко од родног краја.

- Успомене и размишљања професорке Гордане Латиновић зраче топлином која ће несумњиво заинтересовати читаоца да сазна више о поткозарским Латиновићима. Читаоцима се пружа прилика да, захваљујући списатељкином приповједачком шарму, сагледа дио историје која као да је прототип српске крајишке породице са свим оним што је чинило прошлост српског народа у овој области - навео је Латиновић у рецензији.

Промоцију организује Народна библиотека Козарска Дубица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана