Програм "Поезију ће сви читати" одржан у Бањалуци

М. М.
Foto: Б.Брезо

БАЊАЛУКА - Програм "Поезију ће сви читати - бањалучка лира" у сусрет 5. фестивалу књижевности "Императив" и Дану Града Бањалука одржан је синоћ у концертној дворани Банског двора.

Публици, која је уредник догађаја и бира своје или туђе пјесме које ће да чита, овог пута придружили су се пјесници из Бањалуке који су били учесници фестивала "Императив" у претходних неколико година.

Пјесници из Бањалуке Данијел Гатарић, Тања Ступар Трифуновић, Милан Ракуљ, Берислав Благојевић, Татјана Бијелић, Драгана Грујиновић, Владана Перлић, Александра Чворовић, Христина Мрша, Стево Грабовац,, Михаела Шумић и Ернест Бучински читали су ауторску поезију.

Публика је читала стихове Десанке Максимовић, Владислава Петковића Диса, Зорана Теофиловића, Душана Стојановића и других.

- Овакав концепт вечери поезије без пјесника, гдје је публици остављен избор да чита поезију коју жели је још један од начина промоције и популаризације стваралаштва домаћих аутора - саопштено је из Удружења за промоцију и популаризацију књижевности "Императив", који је овај догађај организовало у сарадњи са Банским двором.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана