Представљене књиге Мухарема Баздуља у књижари "Геца Кон"

Тањуг
Представљене књиге Мухарема Баздуља у књижари "Геца Кон"

БЕОГРАД - У књижари "Геца Кон", која је недавно реновирана и поново отворена, поставши тако дио књижарске мреже Службеног гласника, данас су представљане две књиге књижевника и публицисте Мухарема Баздуља - "Као јучер" и "Транзит, Комета, Помрачење".

О књизи су, осим аутора, говорили и Гласникови уредници Владимир Кецмановић и Гордана Милосављевић Стојановић.

Кецмановић се најпре осврнуо на сарадњу Гласника и Мухарема Баздуља и прву његову књигу објављену у Гласниковој издавачкој ризници (Између крајности), по којој је уједно именована и едиција.

"На тај начин, Баздуљ је постао и заштитни знак ове едиције коју уређујем", напоменуо је Кецмановић.

Гордана Милосављевић Стојановић је изразила задовољство због чињенице да се баш књиге овог аутора представљају у оквиру прве промоције Гласникових издања организоване у књижари "Геца Кон" након њеног реновирања.

Говорећи детаљније о овој књизи "Транзит, комета, помрачење", Гордана Милосављевић Стојановић је оцијенила да та књига, према њеном утиску, представља једно од најбољих прозних дјела овог аутора.

"Овом књигом, Баздуљ је отворио својеврсну временску капију, уједно разоткривши и себе као аутора, што је изузетно корисно за тумачење његових прозних, али и публицистичких дела", констатовала је она, уједно нагласивши да је изузетно важно што ће ова књига сад бити доступна једном новом кругу читалаца.

Мухарем Баздуљ је, такође, подсетио на почетке његове сарадње са Гласником, оценивши да популарност његових публицистичких књига представља и доказ да људи и даље, ипак, воле да купују књиге у тзв. традиционалном формату, будући да је већина његових текстова сабраних у овим књигама већ доступна негде на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана