Писцу Радовану Марковићу Белом награда “Рамонда Сербика”

Агенције
Писцу Радовану Марковићу Белом награда “Рамонда Сербика”

Ниш - Књижевна награда “Рамонда сербика” за цјелокупно књижевно дјело изабраног писца и његов допринос књижевности и култури, која се традиционално додјељује током одржавања Књижевне кололоније у Сићеву код Ниша, за ову годину припала је писцу Радовану Марковићу Белом, преносе агенције.

Жири, чији је предсједник Александар Јовановић и чланови Владислав Бајац и Стана Динић Скочајић, одлучио је да награду додијели Марковићу за цјелокупно дјело у којем је изузетним језичким мајсторством и модерним књижевним поступком, створио универзалну слику свога завичаја - саопштио је данас организатор књижевне колоније Нишки културни центар.

Књижевна колонија Сићево основана је 1991. године, као оргинална и креативна манифестације те врсте на Балкану, а њен оснивач је писац и књижевни преводилац из Ниша Михајло Игњатовић. Колонија има међунаодни карактер будући да окупља писце из више земаља.

Двадесет и трећа по реду књижевна колонија биће одржана средином септемба у Сићеву, а, осим награде “Рамонда сербика”, организатор колоније додјељује и признање “Микина чаша” као знак сјећања на њеног оснивача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана