Писци бијељинске подружнице представили своја дјела

Срна
Писци бијељинске подружнице представили своја дјела

БИЈЕЉИНА - У Музеју Семберије вечерас је одржано Књижевно вече Удужења књижевника Републике Српске, подружнице у Бијељини, на којој је 10 писаца публици представило дјела на којима су радили у претходних годину дана.

Предсједник бијељинске подружнице Момчило Копривица рекао је новинарима да је ово редовно окупљање чланова, гдје публици презентују оно на чему су радили у претходном периоду.

Он је навео да ова подружница окупља 12 активних чланова и да настоје да подмладе своје редове, јер је велики број њих у зрелим годинама.

Копривица је подсјетио да у претходне двије године због вируса корона нису одржавали оваква окупљања, због заштите здравља чланова и епидемиолошких мјера.

Књижевник из Рогатице Милад Обреновић рекао је да ће вечерас говорити једну родољубиву пјесму.

Обреновић је навео да до сада има објављену око 21 књигу, међу којима су афоризми, поезија, приповијетке, роман...

“Не планирам да престајем да пишем јер је човјек жив док ради, служи ме инспирација”, рекао је он и додао да ускоро треба да изађу двије збирке поезије за дјецу.

Он је навео да пише већ 35 година, прву књигу је објавио након рата 1999. године, да су његова дјела превођена на 10 језика и да је добитник више од 170 награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана