Отворена изложба посвећена Душку Радовићу

Срна
Отворена изложба посвећена Душку Радовићу

ЗВОРНИК - У Народној библиотеци и музејској збирци Зворник данас је, поводом Међународног дана књиге и ауторских права, отворена изложба посвећена стогодишњици од рођења српског књижевника Душка Радовића под називом “Био једном један лаф”.

Представник Народне библиотеке и музејске збирке Јелена Матић рекла је новинарима да се на изложби могу прочитати чувени Радовићеви афоризми, те да изложба садржи 30 различитих плаката и биљежи најважније моменте у његовом животу и стваралаштву.

Она је појаснила да је на изложби приказано Радовићево дјетињство у Нишу и Суботици, долазак у Београд, уређивање програма за дјецу на Радио Београду, потом телевизијске емисије “Слово на слово” и “Лаку ноћ, дјецо”.

“Изложба под називом жБио једном један лафж Библиотеке града Београда резултат је успјешне обостране сарадње ове двије установе”, рекла је Матићева и нагласила да је изложба посвећена животу и стваралаштву Радовића којом је обухваћен цјелокупан књижевни рад овог јединственог писца.

Према њеним ријечима, Народна библиотека и музејска збирка је поводом сто година од рођења Радовића за најмлађе суграђане организовала и радионицу “Плави зец, чудни зец, једини на свијету”.

Матићева је навела да су се на радионици малишани, кроз асоцијације и занимљив квиз, упознали о књижевном раду као и једној од најпознатијих пјесама Душка Радовића, по којој радионица и носи назив.

У овој установи су истакли да је ово још једна прилика да се поводом Међународног дана књиге и ауторских права, који се обиљежава 23. априла, истакне значај књиге и да младим суграђанима приближе домаће писце и њихова дјела, али и књижни фонд.

Изложба ће бити отворена до 6. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана