Одржано “Вече бесједништва” у Бањалуци

И.Б.
Одржано “Вече бесједништва” у Бањалуци

БАЊАЛУКА-Љубитељи снажне и слободне ријечи уживали су “Вечери бесједништва” које је, у оквиру програма “Кочићевог збора”, одржано вечерас у парку Петар Кочић у Бањалуци.

Студенти Правног факултета из овог града показали су таленат бесјесједећи  о важним, друштвено-политичким и социјалним темама у част великог српског писца.

Ментор у Центру за реторику и говорништво Оливера Шево, која је и виши асистент на Правном факултету у Бањој Луци казала је “Гласу Српске” да заједно са Градом Бањалука и Удружењем књижевника Републике Српске ово вече организују традиционално шести пут.

-Вечерас је говорило пет говорника. Сви су студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци. Нама је драго да у овако тешким временима успевамо да очувамо сећање на Петра Кочића али и право на слободну и мудру реч. Млади беседници и млади људи су они на којима ће овај свет остати, али како свет тако и јавни говор. С тим у вези сматрам да је веома важно да управо они говоре у оквиру птограма “Кочићевог збора”-казала је Шево.

Студенткиња Правног факултета Мирјана Милашиновић која је вече отворила својом бесједом истакла је да је одабрана  за говорника на овој манифестацији јер је одувијек вољела да говори о патриотским темама и бригама које море српски народ.

-Велика нам је част да ми будемо ти који помажу да се сјећање на Петра Клчића очува. Сматрамо да се мало говори о томе шта је наш велики писац учинио за Србе у БиХ. Био је борац за слободу и народни трибун те стога морамо пронаћи начин да очувамо сјећање на њега, не само “Кочићевим збором” него и  литерарним стваралаштвом- закључила је Милашиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана