Објављена књига “Најбољи филозофски есеји”: Прва степеница академског писања

Б.П.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Удружење за промовисање културе и мишљења “Софија Бања Лука” објавило је нову публикацију “Најбољи филозофски есеји”, која садржи текстове који су током 2021, 2022. и 2023. године пристигли на конкурс за најбољи филозофски есеј.

Публикација је намијењена носиоцима образовног процеса који ступају на прву степеницу академског писања, како ученицима, тако и професорима, али и осталима који се својим ангажманом укључују у научне токове академске списатељске заједнице.

 Ова књижица представља тематски разнолику, али по анализи филозофских проблема јединствену књижицу, у којој можемо читати аргументативне филозофске есеје дванаест аутора. 

Објављена размишљања су продорне анализе великих и тешких тема, које аутори текстова вјешто увезују спознајама из различитих подручја, да би све то заједно представили путем својих аргумената и контрааргумената. 

Аутентичност која краси ове младе ауторе расвјетљује њихову слободу живљења у истини и управо стога је оваква једна књижица неопходна приликом упућивања у академско бављење филозофијом. 

Аутори заступљени у овој књижици су: Тарик Чолић, Евита Бојковац, Лука Ђукановић, Лејла Бећировић, Злата Вероника Бошњак, Марко Павловић, Кристина Марић, Ана Гогић, Немања Тубоњић, Дуња Бабић, Александар Павлић и Нина Курт. Конкурс за најбољи филозофски есеј се расписује поводом Међународног дана филозофије који се обиљежава сваког трећег четвртка у новембру. Учесници конкурса су средњошколци (и студенти) држављани Босне и Херцеговине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана